Blog

Interviu Stephen Donnelly - Winemaker crama Budureasca
Interviu Stephen Donnelly - Winemaker crama Budureasca
Can you make a short introduction of yourself? I know many wine lovers know you, but your stories are one of a kind, so who is Stephen Donnelly? Hailing from the picturesque county of Northumberland in the UK, I was born and raised amidst the rolling landscapes and vibrant community. From a young age, I delved into the world of wine and beer making, showcasing my creations at county shows under the guise of my neighbour's name. Surprisingly,... Citeste mai mult
Interviu Olga Miloiu - CEO Budureasca
Interviu Olga Miloiu - CEO Budureasca
Ne puteti spune, in cifre, cum a evoluat Budureasca din punct de vedere al business-ului in 2023 si care sunt premisele lui 2024? Evolutia in 2023 a fost una favorabila, desi rezultatele au fost obtinute cu foarte multa munca si cu mult efort. Traversam o perioada in care rezultatele se obtin mai greu, dar eforturile au generat in final rezultate bune. Ca sa rezumam in cifre, anul trecut am prelucrat strugurii recoltati de pe 275 hectare (cat are plantatia... Citeste mai mult
Spumaul românesc o categorie în creștere
Spumaul românesc o categorie în creștere
Oare în România se fac spumante de calitate? Iată o întrebare la care mulți producători autohtoni ne răspund, nu verbal, ci prin vinurile spumante pe care le lansează în piată. Dar oare când e cel mai bine să savurăm un pahar cu bule? O altă întrebare la care ne gândim des. În cultura locală, momentele optime de consum sunt eventual în noaptea dintre ani sau la sărbători ori la întâmpinarea... Citeste mai mult
Singura cramă din România care a pariat exclusiv pe soiurile locale
Singura cramă din România care a pariat exclusiv pe soiurile locale
Peisajul viticol românesc al anului 2024 este unul extrem de efervescent, nu doar pentru ca se produce mult spumant de calitate dar și pentru ca in fiecare an cramele românești vin către consumatori cu vinuri din ce în ce mai bune. Așa că vă propun ca prin intermediul acestui articol să descoperim câte ceva din istoria, filozofia și inspirația unuia dintre cei mai mari producători de vinuri din România, acela... Citeste mai mult
CRAMA PETRO VASELO – viticultură biologică în Banat
CRAMA PETRO VASELO – viticultură biologică în Banat
Povestea cramei de săptămâna asta începe demult, pe dealurile satului Petrovo Selo, undeva între anii 1300 – 1400, în regiunea Banatului, despre care legenda ne spune că ar fi fost locul unde s-a născut Bacchus, zeul vinului. Un sâmbure de adevăr se regăsește în magnetismul pe care îl au vinurile din această zonă. Ne aflăm în regiunea D.O.C. Recaș, recunoscută pentru vinurile sale... Citeste mai mult
bf861f000f0dba0b1b341d444aac7c55-us19

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!