CRAMA PETRO VASELO – viticultură biologică în Banat

CRAMA PETRO VASELO – viticultură biologică în Banat

Povestea cramei de săptămâna asta începe demult, pe dealurile satului Petrovo Selo, undeva între anii 1300 – 1400, în regiunea Banatului, despre care legenda ne spune că ar fi fost locul unde s-a născut Bacchus, zeul vinului. Un sâmbure de adevăr se regăsește în magnetismul pe care îl au vinurile din această zonă.

Ne aflăm în regiunea D.O.C. Recaș, recunoscută pentru vinurile sale onctuoase, aromatice și proaspete. Solul bogat în oxid de fier duce la creearea de vinuri de un roșu intens și o personalitate puternică. De-a lungul timpului, multe grupuri etnice au fost captivate de aceste locuri.

Șvabi, austrieci, sârbi și români, toți au fost atrași de vinurile zonei, mulți dintre ei chiar denumind unele locații, cum este și cazul localității Petrovaselo, sau satul lui Petru (Petrovo Selo, în limba sârbă), nume menționat pentru prima dată în 1477.

Imagine via PETRO VASELO

Cu o populație de aproximativ 300 de locuitori, Petrovaselo este locul unde Nello Dal Tio a văzut pentru prima dată aceste dealuri. S-a îndrăgostit iremediabil de zona care-i amintea de locurile copilăriei, regiunea Veneto din NV Italiei.

Rezultatul? Nimic mai simplu!

În 2002 el pune bazele a ceea ce astăzi vă prezentăm cu drag, Crama Petro Vaselo. Vizitele noastre virtuale la crame au ajuns deci până aproape de Timișoara.

Întinsă pe 42 de ha, este o podgorie modernă, ce folosește tehnici de vinificație tradiționale. Întreaga echipă este dedicată realizării de vinuri proaspete și exuberante, prin metode sustenabile și prietenoase cu mediul pe care-l utilizează.

Procesul nu urmează rețete fixe. La Petro Vaselo se pune preț pe experimentare și inovație. Sunt o companie tânără, care țintește locul de cea mai bună cramă din România și, de ce nu, din categoria globală a vinurilor bio.

Imagine via PETRO VASELO

Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay, Riesling, Fetească Neagră sunt soiurile de struguri din care rezultă vinurile remacabile ale cramei.

Sparkling, Young, Daring și Icon nu sunt doar nume ale delicioaselor lor colecții de vinuri bio, create de oenologul Marco Feltrin, ci și atribute ale întregii echipe.

Vinurile Petro Vaselo sunt pline de dinamism și forță. Creațiile lui Marco pun în valoare solul bogat rezultând colecții viticole pline de personalitate, aromatice și sparkling, care pun accent pe principiile sustenabilității și respectă mediul înconjurător. De ce toate aceste eforturi? Pentru că le pasă.

Din respect pentru terenul ce a fost aici înaintea lor, din dorința de a conserva tot ce are acest loc mai bun pentru generațiile viitoare. Și, de ce nu, pentru a putea oferi pe termen nedefinit vinuri de cea mai bună calitate. Iar creatiile lor sunt povești în sine, metamorfoze ale unor concepte care de care mai captivante, pregătite să te surprindă prin aroma și ingeniozitatea lor.

Parcă împrumutând din legenda originilor lui Bacchus, spumantele Petro Vaselo poartă nume inspirate din zeități dacice, precum Bendys și Kotys. Ajungem apoi la Otarnița, un aromat Pinot Noir, Melgys, o puternică Fetească Neagră ce valorifică rodnicia zonei Recaș.

Imagine via PETRO VASELO

Într-o discuție anterioară, Marco Feltrin, oenologul cramei, ne-a spus că preferatele lui sunt vinurile din linia Icon, “produse cu struguri care provin din parcele alese, cu randamente foarte mici la hectar, și sunt produse cu vinificări mai deosebite: procese de deshidratare a strugurilor mai mult sau mai puțin lungi, criomacerări, vinificare fără sulf, vinificare pe pieliţă de struguri albi.”

Săptămâna aceasta declinăm povestea Petro Vaselo în 6 pachete delicioase pe care te invităm să le încerci. Ceva ne spune că va fi o experiență pe cinste! Cheers!

DESCOPERĂ CELE 6 PACHETE PETRO VASELO
bf861f000f0dba0b1b341d444aac7c55-us19

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!