Soi de struguri: Pinot Gris
Rest de zahăr: demidulce
Conținut de alcool: 12.5%
Temperatură de servire: 6-10 grade Celsius
Mâncare: brânzeturi cu mucegai albastru, foie gras, deserturi pe bază de fructe
Vinurile de rezervă din gama Castel sunt obținute doar în anii cu recolte de excepție, strugurii fiind culeși eșalonat. Pentru vinificare se colectează numai mustul obținut prin scurgere liberă, fără presare. Vinul este păstrat timp de doi ani în butoaie de stejar, apoi se îmbuteliază rapid în sticle pentru a-i păstra prospețimea, caracterul fructat, dar mai ales caracterul de soi. Sticlele sunt închise cu dop din plută naturală de cea mai bună calitate și sunt lăsate la învechit minimum 3 ani.
Un vin obținut din struguri recoltați eșalonat care îmbină aciditatea naturală ridicată, corpul plin și notele proaspete specifice strugurilor aflați la începutul maturității, cu bogăția de arome de gutui, mango, fructe uscate și catifelarea caracteristice recoltării târzii. Rezultatul este un vin echilibrat care va dezvolta în timp un buchet deosebit, păstrându-și caracterul de soi peste ani. Deosebit de expresiv, Castel Pinot Gris este un vin care se pretează la învechire și care s-a impus printre cele mai bune vinuri albe demidulci din România. Se servește bine răcit.