Soi de struguri: CABERNET SAUVIGNON
Conținut de alcool: 14.5%
Temperatura de servire: 14 -16° Celsius
Cuvee Alexandru revine după zece ani de la prima sa ediție legendară, ocupând locul în mintea celor care au găsit în acest Cabernet nuanțele surprinzătoare ale fructelor de pădure și notele ascuțite ale scorțișoarei. Cei care se întâlnesc cu el, găsesc în aromele sale îmbinarea unor contraste. Eleganța sa este completată de fermitatea accentelor, arătându-ne că timpul este cel care ne șlefuiește în devenirea noastră. Complexitatea sa aromatică în care se simt în special fructele negre, coacăzele şi vișina bine coaptă precum şi structura sa deosebit de puternică va continua să îl transforme într-un vin absolut ieşit din comun, cu un potențial de învechire de minim 20 de ani. Realizat din struguri Cabernet Sauvignon din podgoriile din Dealu Mare, Cuvee Alexandru își continuă legenda, adăugând în fiecare an, experiența vinificatorului prin note diferite create în procesul de maturare.
Mâncare: carne roșie – vânat sau vită, brânzeturi maturate tari, carne de oaie.