Soi de struguri: Petit Verdot
Conținut de alcool: 13,5%
Temperatură de servire: 14-16°C
Asocieri Gastronomice: Mezeluri dobrogene condimentate (ghiudem tătăresc, pastramă armenească), cotlete de berbecuț cu piper verde sau brânzeturi maturate.
Petit Verdot este un vin roșu, corpolent, cu originea în sud-vestul Franței (la Bordeaux). În general, este folosit în cupaje pentru caracterul său distinct, cu aciditate ridicată, taninuri ferme și arome orientate mai mult către condimente, decât către fruct. Deoarece
Petit Verdot este un vin atât de „îndrăzneț”, este adesea adăugat în mai puțin de 10% din majoritatea cupajelor de vin.
Pergament este un vin care are în componență 100%
Petit Verdot, maturat 1 an la barrique de primă folosință de origine franceză și poate fi considerat o raritate destinată cu precădere cunoscătorilor.
OLFACTIV: Vin roșu cu arome orientate către condimente și fructe dintre care distingem cireșele negre și prunele, „îmbrăcate” cu arome de vanilie și alune.
GUSTATIV: Vinul este corpolent, cu taninuri ferme și cu o aciditate ridicată.