Soi de struguri: Șarbă
Conținut de alcool: 12.5%
Temperatură de servire: 6-8°C
Asocieri Gastronomice: fructe de mare, curcan rotisat, paste cu sosuri cremoase tip Carbonara
Durata de livrare: 2-3 ZILE LUCRĂTOARE
Soi de struguri: Șarbă
Conținut de alcool: 12.5%
Temperatură de servire: 6-8°C
Asocieri Gastronomice: fructe de mare, curcan rotisat, paste cu sosuri cremoase tip Carbonara
Șarbă e un soi semi-aromat românesc omologat în 1972 la stațiunea de cercetare viticolă Odobești, obținut prin hibridarea liberă a soiului Tămâioasă Românească. La moment se cultivă doar în zona sudică a Moldovei. Miros: arome de piersic, citrice, trandafir alb, flori de tei şi note fine de busuioc pe fundal. Gust: proaspăt, complex şi bine echilibrat în care predomină notele de piersici, miere şi citrice.