Soi de struguri: Cabernet Franc
Conținut de alcool: 15%
Temperatură de servire: 12-16 grade Celsius
Mâncare: vită maturată, burger, pastramă de oaie, cotlete de bernecuț, vinete umplute, gulaș
Durata de livrare: 2-3 zile lucrătoare
Soi de struguri: Cabernet Franc
Conținut de alcool: 15%
Temperatură de servire: 12-16 grade Celsius
Mâncare: vită maturată, burger, pastramă de oaie, cotlete de bernecuț, vinete umplute, gulaș
Este vinul care valorifică cel mai bine potențialul de terroir al podgoriei Miniș. Strugurii recoltați în a doua jumătate a lunii octombrie de pe dealul Covăsânțului sunt selectați foarte riguroși atât la recoltare cât și la prelucrare. Vinul este unul robust, bine structurat, aproape ”negru la culoare”, cu arome intense de fructe negre coapte ușor condimentate. Are un gust accentuat de fructe negre cu tanini copți, aciditate bine structurată cu un postgust de condimente dulci. Este un vin tânăr cu potențial mare de învechire. Maturare în butoaie 2 ani: 60% în barrique-uri la a treia folosință, 20% în barrique-uri noi, respectiv 2 ani în sticlă.