Modulul 1 - Vinuri Albe - 20 IANUARIE 2025, între 18:30 - 21:30
Despicăm firul în 4 despre cele mai cunoscute soiuri de struguri albi internaționale și locale: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Fetească Albă și Regală. Dar vei învăța și despre Riesling, Tămâioasă Românească, Crâmpoșie, Șarbă, Grasă de Cotnari. Nu vom neglija nici cupajele și vei înțelege cum și de ce se fac.
Degustare: 10 vinuri
Modulul 2 - Vinuri Rose și Vinuri Roșii - 27 IANUARIE 2025, între 18:30 - 21:30
Cel mai la modă tip de vin, de unde vine și unde se îndreptă? Vei învăța despre cum se produce, care sunt soiurile care se potrivesc cel mai bine și ce arome și senzații aduc în pahare. Tot în aceasta sesiune vom începe să înțelegem și vinul roșu. Vom degusta cele mai cunoscute soiuri: Merlot, Cabernet Sauvignon și Feteasca Neagra.
Degustare: 12 vinuri
Modulul 3 - Vinuri Roșii - 3 FEBRUARIE 2025, între 18:30 - 21:30
Vei învăța despre cele mai cunoscute soiuri locale și internaționale de struguri negrii: Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră. Și mai puțin cunoscutele: Negru de Drăgășani, Syrah, Pinot Noir și Malbec. Nici cupajele nu vor fi neglijate.
Degustare: 12 vinuri
Modulul 4 - Vinuri Spumante - 10 FEBRUARIE 2025, între 18:30 - 21:30
Metoda tradițională sau metoda charmat? Care e faza cu ele și cum putem diferenția spumantele după metoda de producție, tara din care provin și preț.
Degustare: 12 vinuri
Modulul 5 - alte tipuri de vin si distilate din struguri - 17 FEBRUARIE 2025, între 18:30 - 21:30
Vinuri de desert, poate un Sherry sau un Porto? Cum se produc, ce gust au și când să le bei. Și dacă tot ai învățat despre vin, este momentul pentru a învață câteva noțiuni despre băuturile distilate pe bază de vin.
Degustare: 6 vinuri + 3 spirtoase
Modulul 6 - 24 FEBRUARIE 2025, între 18:30 - 21:30
Ultima sesiune este cea mai specială, o degustare specială și un test care să-ți arate cât de mult ai învățat #desprevin
*locațe: București. Locația va fi anunțată înainte de începerea cursului.