Să cunoaștem Kendall Jackson – vinuri din Sonoma și California
RO
Povestea Kendall Jackson este una despre familie, calitate și administrare, ce începe a se scrie în 1974, când Jess Jackson cumpăra 80 de acrii de livezi cu pere și aluni în ținutul Lake, în nordul Napa Valley. Pământ ce avea să fie defrișat și plantat cu viță de vie, din soiul Chardonnay.
În 1982 ia naștere Kendall Jackson. Jess împreună cu familia sa își setează să facă un vin premium în California, dar totuși accesibil. Un an mai târziu, Jess vindea prima cutie de Vintner’s Reserve Chardonnay la Oyster Bar, în Gara Centrală. În același an, ediția inaugurală a acestui vin a câștigat primul premiu de Platină pentru un Chardonnay la competiția “The American Wine Competition”. Astfel, Kendall Jackson a fost pus oficial pe harta producătorilor de vin.
În anul următor, vinurile Kendall Jackson ajung la Washington, atunci când familia prezidențială Reagan a insistat să se servească la Casa Albă vinuri din California. Astfel, Nancy s-a îndrăgostit de gustul intens al lui Vintner's Reserve Chardonnay. Celebrul editorialist, câștigător al premiului Pulitzer, Herb Caen, a auzit despre plăcerile primei doamne în materie de vinuri și a scris un întreg articol despre acest vin, denumindu-l “vinul lui Nancy”.
In 1992 Kendall Jackson Vintner’s Reserve Chardonnay a devenit numărul #1 Chardonnay din America și a rămas așa chiar și astăzi.
“NOI FACEM PAȘI MARI PENTRU A LĂSA URME MICI: A face vinuri extraordinare începe cu respectul pentru pământ, pentru comunitate și pentru generațiile viitoare”
Vinurile Kendall-Jackson sunt produse folosindu-se cu o treime mai puțină apă decât în mod normal în industria de vinuri. Încă din 2008, crama a redus consumul de apă cu 61%, investind în tehnologii ce conservă apa, cum ar fi: reciclarea apei după spălarea butoaielor, sanitarizarea tancurilor din inox cu UV fără a folosi apa, sisteme de colectare a apei de ploaie și sisteme precise de irigare prin picurare, ce salvează anual peste 30 de milioane de galoane de apă.
Crama și podgoria sunt 100% certificate ca SUSTENABILE. Crama Kendall Jackson este alimentată 100% din surse de energie regenerabile și achiziționează credite regenerabile în fiecare an, pentru a compensa consumul anual de energie electrică din întreaga companie și întregul consum la locuințele angajaților săi, inițiativă care le permite să fie certificați SUSTENABIL de “California Sustainable Winegrowing Alliance”.
Peste jumătate din suprafața totală este lăsată să crească în sălbăticie, în sprijinul biodiversității pe terenuri. Viile sunt proiectate să aibă un impact minim asupra mediului înconjurător și să utilizeze practici agricole sofisticate pentru a încuraja îmbunătățirea solului, controlul eroziunii și ecosistemele sănătoase prin utilizarea culturilor autohtone și a prădătorilor naturali. Cum ar fi răpitoarele, bufnițele și liliecii.
Produs de Referință:
Vintner’s Reserve Chardonnay
Meet Kendall Jackson – Sonoma County and California Wines
EN
Founded in 1982, the Kendall-Jackson story is one of family, quality and stewardship.
In 1974 Jess Jackson purchases an 80-acre pear and walnut orchard and replants it with Chardonnay grapevines in Lake County, just north of Napa Valley.
In 1982 KENDALL-JACKSON was born: Jess and the family set out to make a premium, yet affordable, California wine. One year later Jess sold the first case ever of Vintner’s Reserve Chardonnay at the Oyster Bar at Grand Central Station. That same year, the inaugural vintage of Vintner’s Reserve Chardonnay won the first-ever Platinum Award for an American Chardonnay at The American Wine Competition. Kendall-Jackson was officially on the map.
One year later, Kendall Jackson wines went to Washington. The Reagan's insisted on serving California wines at the White House and Nancy loved the taste of Vintner's Reserve Chardonnay. San Francisco Chronicle's Pulitzer Prize-winning columnist and city icon, Herb Caen, caught wind of the story and wrote a column about the wine referring to the Chardonnay as "Nancy’s wine."
In 1992 Kendall-Jackson Vintner’s Reserve Chardonnay becomes #1 selling Chardonnay in America, and remains so to this day.
“WE TAKE BIG STEPS TO LEAVE SMALL FOOTPRINTS: Making great wine starts with respect for the land, the community, and the future generations.”
Kendall-Jackson wines are produced with one-third less water than industry standard.
Since 2008, the winery reduced water intensity by 61% by investing in conservation technologies like barrel wash water recycling, waterless UV tank sanitation, rainwater harvesting, and precision drip irrigation that save over 30 MM gallons per year.
100% of the estate vineyards and wineries are third-party CERTIFIED SUSTAINABLE.
Kendall Jackson is 100% renewable powered and purchases renewable credits each year to offset the annual companywide electricity usage and all of the employees' home usage, initiatives that enable them to be CERTIFIED SUSTAINABLE by the California Sustainable Winegrowing Alliance.
Over half of the total acreage is left to grow wild in support of biodiversity on the lands.
The vineyards are designed to have minimal impact on the surrounding environment and utilize sophisticated leading farming practices to encourage soil enhancement, erosion control, and healthy ecosystems by using native cover crops and natural predators such as raptors, owls and bats.
Flagship Product:
Vintner’s Reserve Chardonnay