Pentru că dragostea pentru locurile natale înseamnă de multe ori întoarcerea la vechile obiceiuri ale copilăriei, la Marcea s-a reaprins și focul lui Sumedru - o veche sărbătoare românească, celebrată doar pe malul stâng al Argeșului, prin care se cinstește finalul perioadei de recolta și venirea iernii.
Legenda spune că în acea noapte Sumedru, se face un foc în centrul căruia se pune tulpina unui arbore tăiat din pădure, pentru a fi incinerată, iar acest lucru reprezintă un substitut al zeului care moare și renaște. Nici nu se putea găsi o legendă mai buna la Marcea – podgoria renăscută în anii 2010.
În seara de 25 octombrie se aprind focuri pe cea mai înaltă culme a dealului Ștefăneștiului, crama își deschide porțile și aici an de an se întâmplă ospăț și concerte în aer liber. Păstrând tradiția de ani care spune că în ziua cu pricina se bea vinul nou al anului, Marcea pune la bătaie vinuri pentru cei ce îi trec pragul.
Pentru ca în fiecare an se strang 8-900 de oameni, anul acesta a început construcția scenei din vie. Din dorința de a avea porțile deschise pentru cât mai mulți oameni, pe o perioada cât mai lungă și pentru a crea povești cât mai frumoase în vie, Marcea va fi prima cramă din România cu scenă de concerte proprie cu o capacitate de 1000 de persoane per eveniment și își propune să umple verile cu evenimente de povestit nepoților.
Când unii își restrâng activitate din cauza situației mondiale, la crama lucrurile nu doar ca merg mai departe dar se pregătesc să devină cel puțin la fel de interesante ca vinurile produse aici.