Chef Liviu Chiorpec, despre Sur Mer, mâncare și mersul la mare
"Roze-ul ăsta (Sur MER, de la Crama Rasova) m-a transportat direct in Provence! Multumesc pentru vacanță! Și mi-a făcut poftă să gatesc. Îmi era poftă de un risotto, să arunc niște șofran în el. Îmi era poftă de niște creveți.
Ce poate să fie mai bun lângă un vin din ăsta văratec decât ceva cu fructe de mare? Nu mă pricep eu așa la vinuri, da' mă pricep să fac mâncare pentru ele și să le bau cu poftă. Lucru care s-a și întâmplat cu primele două sticle. Prietenii mei știu că eu nu prea beau roze, degust, nu beau. Însă ăsta stă bine de tot lângă alte două roze-uri din Provence, singurele pe care le beau. Îmi place de mor! :) Am băut și Pinot Gris și Sauvignon Blanc-ul, dar roze-ul m-a dat pe spate. Eu care nu beau roze!!! Toată lumea o să sară în sus! Dacă nu putem să ajungem la mare anul ăsta, măcar să aducem marea acasă."