Bine ați venit La Migdali! Nu spunem cramă pentru că momentan “La Migdali” înseamnă oameni care s-au îndrăgostit de lumea vinului și o vie de aproximativ 20 de ha, relativ tânără în Dealu Mare, la Valea Scheilor. Adică 1 oră și vreo 20 de min din Piața Victoriei (București) până la fosta plantație de migdali, transformată acum în podgoria care păstrează urmele trecutului prin numele ales de proprietari.
Când vorbim de oamenii de la “La Migdali” ne referim la familia Scheușan, la Corina și la Laurențiu. Noi spunem că ei trăiesc visul oricui: să decizi să renunți la viața din corporație și să începi o activitate nouă de care ești pasionat cu adevărat.
După mulți ani în poziții de top management, din companii pharma foarte mari, la nivel mondial, Laurențiu a decis să se retragă activ și să pună bazele acestui proiect. El învață să facă vin, să-l vândă, iar Corina a pus fundația unui business conext: o linie de creme care au ca ingrediente active uleiul de migdale, de sâmburi de struguri și de trandafiri. Toate cele trei sunt cultivate în podgorie.
Pentru moment, vinul poartă semnătura uneia dintre puținele femei vinificator din România, o figură consacrată a industriei de vin autohton, Lorena Diaconu. Filozofia este aceea de a aduce pe piață vinuri care să te cucerească, să te încânte și să-ți spună o poveste frumoasă.
Viile sunt acreditate după normele internaționale și pot produce vin 100% Bio. Însă, pentru moment vinurile 100% eco se regăsesc doar în gama Innocent.
“Fiecare pahar de vin spune o poveste” - aceasta este mantra La Migdali, pentru că datorită acestei propoziții am ajuns astăzi să gustăm vinurile pe desprevin.ro.
Cât despre poveștile zonei, acestea sunt bogate și interesante.
Precum cea despre Crucea Doamnei Neaga, de la hotarul domeniului, care stă mărturie spiritului creștin, demnității și speranței, întruchipate în figura celei care a dat viața acestor valori și care sta cu mândrie în eposul popular alături de Ana, a meșterului Manole sau Miorița. Și continuă cu ruinele conacului Eminescu- Persu, care păstrează urmele pașilor Ecaterinei Eminescu, nepoata poetului și ale lui Alexandru Persu, inginer de prestigiu și fost primar al comunei Tohani. Vinul produs aici avea o calitate excepțională și s-a bucurat de mare apreciere în epocă.
În această săptămâna, vă invităm să ascultați poveștile noului producător din Dealu Mare, să beți din vinurile produse aici și să vă relaxați împreună cu noi!