Bine ați venit la Crama AVINCIS!
Crama AVINCIS este una dintre cele mai fascinante crame din România și are o istorie care începe din anul 1927, când un ofițer al armatei române a intrat în posesia unui superb conac construit în stil neo-brâncovenesc din Drăgășani, conac înconjurat de vii. Povestea domeniului de la Drăgăşani este strâns legată de cea a familiei Cristiana și Valeriu Stoica, ofițerul român fiind Iancu Râmniceanu, străbunicul doamnei Cristiana Stoica.
După 80 de ani, în anul 2007, strănepoata ofițerului, Cristiana Stoica, alături de soțul ei Valeriu Stoica și de fiica acestora Andreea Micu, revin pe aceste meleaguri și decid să continue tradiția familiei și să construiască o afacere de familie pe cele 43 de hectare de vie ale domeniului.
Fiind un proiect de suflet, Valeriu și Cristiana Stoica au încredințat arhitectului Alexandru Beldiman misiunea de a îmbina tradiția și modernitatea prin restaurarea conacului familiei și prin proiectarea si construcția unei crame moderne. La finalul proiectului, domeniul includea conacul Vila Dobrușa, dar și un ansamblu de clădiri noi, crama și spațiile de cazare, toate înconjurate de 43 de hectare de vie. Terasa cramei oferă vizitatorilor o panoramă impresionantă asupra domeniului, viei și râului Olt, peisaje greu de uitat pentru oaspeții domeniului.
Brandul AVINCIS a fost lansat oficial pe piața vinurilor premium în anul 2011 și din acel an Vila Dobrușa și crama AVINCIS au porțile deschise pasionaților de vinuri. Crama AVINCIS de pe domeniul Vila Dobrușa este o destinație aparte, o oază de relaxare, al cărei farmec e completat de savoarea vinurilor de calitate. Vizitatorii au parte de o experiență vitivinicolă completă, comparabilă cu cele din Toscana sau Bordeaux, descoperind un domeniu vitivinicol spectaculos și istoria unui business de familie.
Familia Stoica și-a dorit de la început să readucă pe harta României întreaga zonă a Drăgăşaniului, iar ceea ce s-a realizat la Crama AVINCIS este continuarea unui proiect de familie, întemeiat pe dorinţa de a reînvia tradiţia vitivinicolă locală.
Din soiurile românești, in podgoria Dragasani se cultivă astăzi Crâmpoșie Selecţionată, Tămâioasă Românească, Fetească Regală, Fetească Albă, Negru de Drăgășani și Fetească Neagră.
Din 2019 și până în prezent, AVINCIS, simbolul renașterii vinurilor românești, sub semnul tradiției și modernității, a adăugat în palmares, 15 medalii internaționale dovadă a calității vinurilor produse în podgoria din Drăgășani. Cele mai recente sunt 2 medalii de aur la International Wine Contest Bucharest, cu cele 2 etichete AVINCIS Cuvée Alexis 2019 & AVINCIS Cuvée Andrei 2016 și 2 medalii de argint pentru Crampoșie Selecționată 2019, Negru de Drăgășani 2016, alături de 1 medalie de bronz pentru Cuvée Alexis 2019, în cadrul DECANTER World Wine Awards 2020.